Jak Zaregistrovat Neziskové Partnerství

Obsah:

Jak Zaregistrovat Neziskové Partnerství
Jak Zaregistrovat Neziskové Partnerství

Video: Jak Zaregistrovat Neziskové Partnerství

Video: Jak Zaregistrovat Neziskové Partnerství
Video: Nezisková organizace Genixa 2024, Duben
Anonim

Neziskové partnerství je nezisková organizace založená na členství. Má právo pomáhat svým účastníkům při provádění činností zaměřených na dosažení sociálních, charitativních, kulturních, vědeckých, vzdělávacích a dalších cílů.

Jak zaregistrovat neziskové partnerství
Jak zaregistrovat neziskové partnerství

Instrukce

Krok 1

K založení neziskového partnerství není nutné se registrovat jako právnická osoba. Jeho organizátory mohou být také občané. Zákon však stanoví, že nekomerční partnerství nemůže navázat jedna osoba. Počet zakladatelů musí být alespoň dva. Zákon zároveň neomezuje maximální počet účastníků nekomerčního partnerství.

Krok 2

Pokud se rozhodnete zahájit neziskové partnerství, musíte učinit společné rozhodnutí s ostatními zakladateli. Chcete-li to provést, uspořádejte schůzku, zvažte vytvoření partnerství a schválte jeho chartu. Spolu s dalšími účastníky můžete uzavřít společenskou smlouvu.

Krok 3

Chcete-li zaregistrovat nekomerční partnerství, obraťte se na daňové orgány v místě bydliště s balíčkem dokumentů, který obsahuje: - rozhodnutí zakladatelů o založení nekomerčního partnerství; - rozhodnutí zakladatelů o registraci právnická osoba, která je vyhotovena ve formě protokolu a obsahuje otázky týkající se založení právnické osoby, schválení listiny, volby řídících orgánů; - listina neobchodního partnerství; - společenská smlouva, pokud bylo rozhodnuto o jeho vypracování.

Krok 4

Charta vašeho neziskového partnerství musí obsahovat informace o jeho názvu, organizační a právní formě, umístění, řízení, předmětu a účelu činnosti. Kromě toho musí charta zveřejňovat informace o složení a kompetencích řídících orgánů, právech a povinnostech členů nekomerčního partnerství, podmínkách a postupu pro uzavírání a odstoupení od partnerství, zdrojích vzniku majetku atd.

Krok 5

Majetek nekomerčního partnerství můžete vytvořit z pravidelných a jednorázových členských příspěvků, dobrovolných majetkových příspěvků a darů, výnosů z prodeje produktů, děl, služeb, dividend, příjmů z majetku a dalších zdrojů.

Doporučuje: