Jak Určit Odhadovanou Cenu

Obsah:

Jak Určit Odhadovanou Cenu
Jak Určit Odhadovanou Cenu

Video: Jak Určit Odhadovanou Cenu

Video: Jak Určit Odhadovanou Cenu
Video: Шпаклевка стен под покраску. Все этапы. ПЕРЕДЕЛКА ХРУЩЕВКИ от А до Я #20 2024, Smět
Anonim

Popularita různých podílových fondů a správcovských společností roste. Akcie, na rozdíl od akcií a dluhopisů, nemají nominální hodnotu. Odhadovaná hodnota podílu je stanovena zákonem v závislosti na hodnotě majetku, který tvoří konkrétní podílový fond.

Jak určit odhadovanou cenu
Jak určit odhadovanou cenu

Instrukce

Krok 1

Akcie je registrovaný cenný papír, který dává jeho vlastníkovi (investorovi) právo na určitý podíl na majetku podílového fondu. Vlastnictví akcie dává každému investorovi stejnou částku práv, včetně práva splatit svůj podíl v jeho aktuální hodnotě, tj. obdrží částku odpovídající podílu.

Krok 2

Odhadovaná hodnota investiční jednotky je určena následujícím vzorcem: RSP = NAV / Q, kde: NAV je čistá hodnota aktiv investičního fondu; Q je celkový počet investičních jednotek.

Krok 3

Čistá hodnota aktiv podílového fondu se určuje v závislosti na jeho typu. U fondu otevřeného typu se tato hodnota počítá na konci pracovního dne, u fondu typu interval - k datu uzavření intervalu.

Krok 4

Čistá hodnota aktiv fondu je rozdíl mezi hodnotou jeho aktiv a částkou závazků, které musí být s těmito aktivy vypořádány. Rozdíl se zohlední v době, kdy je stanovena čistá hodnota aktiv, tj. na konci dne nebo intervalu správcovská společnost fondu.

Krok 5

Akcie není fyzickým zabezpečením; jméno a podrobnosti akcionáře se zapisují do zvláštního registru investorů. Na základě tohoto systému záznamů se vypočítá počet vydaných jednotek v době, kdy je určena odhadovaná hodnota. Registr je spravován speciální registrační organizací, která poskytuje údaje správcovské společnosti.

Krok 6

Metoda pro stanovení odhadované hodnoty akcie nezávisí na počtu nově příchozích a odcházejících akcionářů. Při vydání a odkupu akcie se odhadovaná hodnota změní o částku přirážky a diskontní cenu. Příplatek za nákup akcie nesmí překročit 1,5% odhadované ceny a sleva - ne více než 3%.

Krok 7

Přebytek odhadované hodnoty je výše kompenzace, kterou správcovská společnost obdrží na pokrytí nákladů na emise akcií investorům. Správcovské společnosti je poskytnuta sleva z odhadované hodnoty, která nahradí náklady na postup odkupu akcií.

Doporučuje: